»Otrok, nepopisan list.« Na enoti Leskovec smo teden otroka preživeli z zanimivimi in skrbno izbranimi dejavnostmi.

Teden smo začeli s filmsko vzgojo, kjer smo si ogledali animiran film. Otroci prvega starostnega obdobja pa so doživeli zanimivo izkušnjo ob skrivalnicah s KU-KU škatlami.

Torek je bil namenjen raziskovanju jeseni na prostem, z nahrbtnikom na ramenih in dobro voljo smo se podali po našem lepem kraju, kjer smo na gozdni jasi pomalicali in se igrali v naravi.

Ker je mesec oktober mesec požarne varnosti, smo vsakič veseli  vsakoletnega sodelovanja z gasilci PGD Slovenska Bistrica. Tudi letos so se prijazno odzvali in nas opolnomočili kako odreagirati v primeru požara . S pomočjo avtolestve smo vsi skupaj premagovali strah pred višino. Izvedli smo tudi vajo evakuacije. Sredino popoldne pa smo vsi skupaj starši in otroci preživeli na jesenskih delavnicah in gibalnicah, ki smo jih prijetno zaključili s kostanjevim piknikom.

Četrtek smo si  popestrili z igralnim dnevom, ki pa je bil namenjen spoznavanju igrač nekoč in danes. Ugotovili smo, da so igrače bolj pisane, da so iz različnih materialov, da nekatere oddajajo zvok in da jih je zelooooo veliko.  Skupaj smo spoznavali izkušnjo deljenja in prevzemanja odgovornosti za svojo igračo, predvsem pa razvijali dober občutek ob igri z igračo od doma.

Pisan teden dejavnosti smo zaključili z jesenskimi opravili. Otroci so se preizkusili v čiščenju buč, ličkanju in luščenju koruze.  Spoznavali smo uporabnost bučnih semen v kulinariki in  si pripravili okusno malico. V skupini prvega starostnega obdobja so v družbi žog in balonov izvedli  dejavnost »žogarije«.  

Vsebinsko bogat teden zaključujemo s prijetnimi vtisi.

Dostopnost